News

MARMARA MESLEK LİSELİ ÖĞRENCİLER

32. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI’NDA

 Radyo TV Programcılığı dalında eğitim alan Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri        2-10 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen   32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda profesyonel yayıncılar ile birlikte çekim yaptı.

 Bu yıl “TV Program Türleri” dersi kapsamında “Türkiye’de Kitap Okuma Alışkanlığı” üzerine bir belgesel hazırlığına başlayan11 Asınıfı öğrencileri,  ana teması “Tarih: Geçmişteki Gelecek” olan fuarın açılışına katılarak Osmanlı Tarihi, Türk Devrim Tarihi ve Türkiye’nin Siyasal Tarihi üzerine çalışmalar yapan fuarın onur yazarı Taner Timur başta olmak üzere Hıfzı Topuz, Ayşe Kulin, Ataol Behramoğlu, Ayşe Arman, Tekin Gönenç, Mavisel Yener, Behiç Ak, Hilmi Yavuz, Gülgün Feyman, Okay Tiryakioğlu ve Mustafa Sarıgül’le de birer röportaj yaptılar.

 Bu yıl Çin Halk Cumhuriyeti’nin onur konuğu olarak yer aldığı fuarda 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, 200 etkinlik ve yüzlerce imza ile kapılarını kitapseverlere açan İstanbul Kitap Fuarı’na yurt dışından 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar da katıldı. Mesleki hayatlarına henüz lise sıralarında adım atan öğrenciler, 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın kendileri için farklı bir anlam taşıdığını ve Marmara Meslek Lisesi öğrencisi olmaktan gurur duyduklarını da belirttiler.

 

İstanbul Book Fair  İstanbul Book Fair İstanbul Book Fair 

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİSİ MELİSA DEMİR

I. TÜRKİYE ÇOCUK VE MEDYA KONGRESİ'NE DELEGE SEÇİLDİ 1.Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi

 Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından medyanın olumlu ve olumsuz etkilerini tartışmak, sorun büyümeden harekete geçmek amacıyla 14-15 Kasım 2013 tarihlerinde  İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi ve Kongre Salonu’nda düzenlenecek başkanlığını Prof. Dr. Haluk Yavuzer, genel yönetmen ve sözcülüğünü Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin'in yapacağı I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nin 116 çocuk delegesinden biri de Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi11 Asınıfı öğrencisi Melisa Demir oldu.

“Çocuk Delege” olabilmek için Türkiye’nin her yerinden başvuran 9-18 yaş grubu çocuklar arasından seçilen Melisa Demir, Kongre’de diğer çocuk delegeler ile birlikte, “Çocuk Komisyonları”nda görüşlerini açıklayacak ve Kongre Genel Kurulu’nu yetişkin delegelerle birlikte yönetecek.

Bildiri sunacak çocuk medyası alan uzmanları yanında aile, çocuk ve gençlik odaklı çalışan vakıf ve dernek temsilcileri, medya ve medya meslek kuruluşları ve birlikleri, üniversiteler, 11 bakanlığın temsilcilerinden oluşan 395 yetişkin delegenin görev yapacağı kongreye, 81 ilin Medya Okuryazarlığı Dersi Zümre Başkanı da katılacak. 
            1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 1000 öğrenci ve öğretmen iştirak edecek. Kongreye, Türkiye genelinden Çocuk ve Medya Hareketi'nin gönüllü üyeleri katılacak ve komisyonlara anne-baba görüşü çerçevesinde görüş bildirecek. 

Kongre Çocuk Delegeleri “Ben ve İletişim Araçları” başlığı altında sözlü ve yazılı sunum, karikatür, poster, fotoğraf ve filmle görüşlerini açıklayacaklar. Medyanın olumlu ve olumsuz etkileri üzerinde görüş açıklayacak 9-12, 13-15, 16-18 gruplarındaki çocuklar, komisyonlarda hazırlayacakları raporları Kongre Genel Kurulu’nda sunacaklar. Kongre’nin Genel Kurulu’nda önce çocuk raporları dinlenecek. Çocuk görüşlerinin yer alacağı Çocuk Görüşü Kitabı basılmış olacak ve Kongre katılımcılarına dağıtılacak.

Melisa Demir “İnternet Medya Gerekli Ancak Kontrollü Olursa… “ adlı yazılı sunumunu 14 Kasım Perşembe günü saat 15:10 da oturum başkanlığını Yalvaç Ural’ın yaptığı Topkapı A Salonu’nda okuyacak.

 

 

 

 

 

 

Parent Letters

Feedbacks from our Distinguished Parents

Click here to read