Aysun CİVA

Yurdumuza döneceğimiz kesinleştiğinde, eğitim ve öğrenim hayatlarına yurt dışında başlamış iki evladının geleceği için mümkün olan en iyi şartlarda eğitim verecek okul belirlemeye çalışan ebeveyn endişesi ile başladık eğitim kurumu araştırmalarımıza.

Okul seçiminde o kadar çok kriter vardı ki zihinlerimizde; 

Çocuklarımız orada mutlu olmalıydı, hayal kırıklığına uğramamalılardı, bu vatanın, bu atanın bir parçası olduklarını içselleştirip, bununla da gurur duymalılardı. Doğayla iç içe, akademik ve sosyal alanlarda başarılı, içinde kendilerini güvende hissedecekleri bir okul ortamı olmalıydı.

Aynı zamanda, fikirlerini açık yüreklilikle ve özgürce paylaşabilecekleri,  genç beyinlerini  insanlığın yararına bilgilerle doğru şekillendireceği platformların sunulduğu, arkadaşları ve öğretmenleri ile birlikte, yardımlaşma ve dayanışma içinde sorunlara çözüm bulunduğu, kendi ayakları üzerinde durabilecek, özgüveni tam geleceğin  bireylerini yetiştiren bir eğitim kurumu olmalıydı.

Ve biz kimsenin sözüne bakmadan kendimiz birebir gezip konuşarak, bütün bu kriterleri içinde barındıran okulumuzu bulduk ve MARMARA EĞİTİM KURUMLARI ile aile olduk.

Hem sahip olduğu imkanlar, hem de yöneticileri ve tüm öğretmenlerimizin samimi, bilinçli fikir ve yönlendirmeleri  aradan geçen iki senede ne kadar doğru bir karar verdiğimizi; 6 sınıfa kadar Türkiye tarihini bilmeyen, ülkemizin örf, adet ve ananelerinden pek de haberi olmayan kızımızın bugünkü bilgi ve başarıları, oğlumuzun hızla adapte olup bugün başarılı bir genç olma yolunda attığı adımlardan gayet net görüyoruz.

Tüm bu entegrasyon ve başarıların yanında, daha önce aldıkları uluslararası bir insan, şahsiyet olma temellerinin güçlenerek geliştiğini görmek de bizleri çok memnun etmektedir.

Kapıda her sabah  güler yüzü ile karşılayan güvenlik görevlilerinden, öğretmenlerine, temizlik hizmetlilerinden yöneticilerine kadar edeceğimiz teşekkürler her zaman eksik kalacaktır. Bu nedenle, yine MARMARA KOLEJİ, yine teşekkürler emeği geçen herkese...

 

AYSUN, iLKER, iPEK, EGE  CİVA

Parent Letters

Feedbacks from our Distinguished Parents

Click here to read