Doğa ve Çevre Koruma Semineri

Çevre Semineri
Darıca Hayvanat Bahçesi eğitmenleri Gökmen Aydın ve Ece Öztürk tarafından Doğa ve Çevre konulu seminer 5.sınıf öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Bu seminerde canlıların yaşam alanlarının tahrip edilmesi, çevre kirliliği ve insanların çevreye etkisi üzerinde durulmuştur. İnsanın doğa üzerine etkisi, doğadaki hayvan ve bitki türleri ile ilişkilendirilerek, hayatın bir bütün olduğu vurgulanmış, bir türün eksilmesi halinde, sonuçlarının tüm yaşamı nasıl olumsuz etkileyeceği fotoğraflar ve videolar eşliğinde gösterilmiştir.

Çevre Semineri

Ülkemize ait endemik türler üzerinde durulmuş, türlerin korunması gerektiği ve bunu gerçekleştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılmıştır. Çevre bilincini arttırmak üzere gerçekleştirilen bu seminerde öğrencilerimizin çevre başlığı altında, türlerin korunması ve çevre kirliliğini önlemede aktif birer çevreci birey olmaları yolunda kazanım sağlamaları hedeflenmiştir.