Dolmabahçe Sarayı Gezisi

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümü kutlamaları kapsamında, Özel Marmara İlkokulu 3. sınıf öğrencileri 21-22 Ekim 2014 tarihlerinde Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret ettiler.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in 11 yıl süreyle ‘Cumhurbaşkanlığı Makamı’ olarak kullandığı Dolmabahçe Sarayı’nda; Mavi Salon’u, Pembe Salon’u, sarayın en büyük ve görkemli salonu olan Muayede Salonu’nu, Atatürk'ün sarayda kaldığı yıllarda çalışma odası olarak kullandığı odayı, hayata veda ettiği yatak odasını ziyaret eden öğrencilerimiz, yatak odasındaki 09.05’i gösteren tarihi saati, duvarda asılı olan Ata’mızın çok sevdiği ‘Dört Mevsim’ isimli tabloyu, Atatürk’ün banyosunu da görme fırsatı elde ettiler.

Dünya çapında büyük bir önder kabul edilen, askeri ve siyasi alanda deha sahibi Ulu Önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olarak Ata’mızı saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.