Küçük Zoologlarla Vahşi Doğaya Yolculuk"

Özel Marmara Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri ile birlikte Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndaki hayvan dostlarımızı ziyaret ettik.

21 Kasım 2014 Cuma günü gerçekleştirilen bu etkinlikte, öğrencilerimiz doğal ortamlarında değişik hayvanları görme şansını yakalayarak, sorumlu kişilerden her hayvan türü ile ilgili çeşitli bilgiler edindiler. Her türün doğası hakkında bilgi sahibi olurken bir yandan da ilginç hayvanların yanında fotoğraflar çektirerek anılarına kattılar.

Öğrencilerimiz elde ettikleri bilgiler doğrultusunda, türlerin önemini daha iyi kavrayarak, hayvan türlerinin neden korunması gerektiğini ve her canlının neden hayatın bütününü oluşturan önemli bir parçası olduğunu anladılar.

Öğrencilerimizin hem farkındalıklarının arttığı hem de eğlenip sosyalleşerek deneyimlediği bu ziyaret, doğayı sevmek adına önemli bir pekiştireç olmuştur. Öğrencilerimiz, hayvanları sevmenin ve korumanın iyi bir insan olmak adına büyük bir adım olduğunu bütünüyle fark etmişlerdir.