Özel Marmara Anaokulu Ve Özel Marmara İlkokulu "IB Dünya Okulları" Arasında Seçkin Yerini Aldı

 

”Bilgi çağının gerektirdiği donanıma sahip, bir üst öğrenime hazır, yaşam boyu öğrenmeyi öğrenmiş, ulusal kimliği ile gurur duyan, ülkesini başarıyla temsil edebilen dünya vatandaşları yetiştirmek” misyonu ile eğitim veren Marmara Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Marmara Anaokulu ve Özel Marmara İlkokulu 8 Ekim 2014 tarihinde Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından İlk Yıllar Programı -(PYP) dalında tam yetki alarak “IB Dünya Okulu” statüsü kazanmıştır.

Uluslararası Bakalorya Organizasyonu,  kültürler arası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi ve daha huzurlu bir dünya yaratmayı amaçlayan, araştıran-sorgulayan, bilgili, ilkeli, dengeli, eleştirel düşünen, iletişim kurabilen, duyarlı, riski göze alan ve dönüşümlü düşünen gençler yetiştirmeyi hedefleyen bir kuruluştur.  Bu amaçla önerilen dört eğitim programı ile dünyadaki farklı kimlik ve kültürdeki 3-19 yaşlar arasındaki öğrencilerin hızla küreselleşen dünyada yaşamak ve çalışmak için, entellektüel, kişisel, duygusal ve sosyal becerilerinin geliştirilmesinde destek olur.

Okullarımızda 3-11 yaşlarındaki öğrenciler için önerilen PYP-İlk yıllar programı çalışmaları adaylık tarihinden itibaren titiz ve temkinli bir çalışma ile sürdürülmüştür. Hazırlanan PYP eylem planı doğrultusunda, hedeflenen zamanlarda sonuçlanan çalışmalarımız ön hazırlık ve öğretmen eğitimleri ile başlamıştır. PYP çerçeve programı gereklilikleri ile MEB müfredatı hedef ve kazanımlarının örtüştürülmesiyle hazırlanan PYP Sorgulama Programı her yıl gözden geçirilerek geliştirilmiştir.

Başarılı bir ön otorizasyon ziyaretinden sonra uygulamalarımızın geliştirilmesi ve kuruma yeni katılan öğretmenlerimizin IB eğitimlerinin tamamlanmasından sonra gerçekleşen otorizasyon ziyaretiyle Özel Marmara Anaokulu ve Özel Marmara İlkokulu PYP-İlk Yıllar Programı kapsamında “IB Dünya Okulu” olarak ilan edilmiş ve tüm dünyada ortak bir felsefe ve uluslararası eğitim anlayışına sahip seçkin okullar arasında yerini almıştır. 

Parent Letters

Feedbacks from our Distinguished Parents

Click here to read