Özel Marmara Ortaokulu Öğrencileri Harvard Model United Nations Konferansında

Özel Marmara Ortaokulu Öğrencileri 27 Ocak -02 Şubat 2014 tarihleri arasında Harvard Üniversitesi tarafından altmış birinci kez düzenlenen ve gençlerin katıldığı en prestijli konferanslarından biri olan HMUN( Harvard Model United Nations) konferansına katılmak için Boston’a gitmişlerdir. Bu yıl düzenlenen konferansa 36 ülkeden 200 okul ve toplam 3000 öğrenci katılmıştır.

Konferansın en genç delegeleri olan öğrencilerimiz gerek özgüvenleri gerek İngilizce bilgi düzeylerinin yüksekliğiyle ilgi odağı olmakla kalmamış, eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek için her türlü fırsatı kullanma şansını yakalamışlardır.

Öğrencilerimizin konferansın temel hedefi doğrultusunda yaşamları boyunca bu öğrenme fırsatının olumlu etkilerini taşıyacak olmaları da Özel Marmara Ortaokul eğitimcileri olarak bizi mutlu etmiştir. Konferansa öğretmenleri Yeşim Çaktı, Hüseyin Yazıcı ve Elif Bozkurt liderliğinde katılan öğrenciler akademik çalışmaların yanı sıra Boston’da bulunan müze ve tarihi yerleri ziyaret ederek, Harvard Üniversitesi turu yaparak, Blue Man Show ve soluk soluğa geçen bir NBA maçı izleyerek geziyi aynı zamanda kültürel bir etkinliğe dönüştürme fırsatı da bulmuşlardır.

Harvard Model United Nations Konferansında Harvard Model United Nations Konferansında Harvard Model United Nations Konferansında
Harvard Model United Nations Konferansında

Harvard Model United Nations Konferansında