Suna TUNALI

        Yaşam bize sunulan en güzel armağandır.bunun değerini bilmek ve yaşadığımız her anı huzurlu bir ortama çevirmek gerekir. Bu huzur ortamının temelinde de iyi bir eğitim saklıdır. Yaşam hem özgürlük hem de sınırlarını bilebilmek demektir. Bugün boşlukta yarın çoklukta eriyip yok olmamak adına sınırları çizerek ; nerede durulacağını bilmek demektir. Bu sınırları çızebilmek iyi bir eğitim gerektirir.                                            

       Yaşam tıpkı bir senfoniyi meydana getiren sayısız notaların içinde tek bir notanın vurgusunun dahi değerini bilerek, birisini; yekdiğerine tercih etmeden bir bütünlük içerisinde uyuma ulaşabilmek demektir.         

          Yaşam her türlü kalıplardan çıkarak her birimizin kendi sahnesinde rolden role soyunarak sergilemeye çakıştığı bir eserdir.                                                                                            Ve Yaşam  :insanın ;sevgiyi,manayı,iyiyi ,erdemi ,edebi ,terbiyeyi, mutluluğu,doğruluğu,hakikati,özgürlüğü,birlikteliği kısacası kendine yakışan tüm güzellikleri aradığı uzun bir yolculuktur.             

           Nasıl uzun bir seyahate çıkarken yanımıza ihtiyaçlarımızı almaya özen gösterirsek bu yolculukta da ihtiyacımız olan en temel şey iyi bir eğitimdir.Bir insan ne kadar iyi eğitilirse ilerideki yaşamı o derecede mutluluğa dönüşür.Bu anlamda eğitim Latince kökeni "educere "dışarı çekmek,yetiştirmek ,devamı olarak "educare"beslemek anlamlarına gelir ki bu da bir yandan bireyi bilgiyle beslemek ve bir yandan da içindeki cevheri dışarıya çekerek görünür kılmak olduğu halde ,beslenme sürekli beslenmedir.Böylece insan sürekli kendini yeniler. Eğitim yaşam boyu devam eden,insanı en yüksek mertebeye taşıyan bir bilgi sürecidir.Eğitim,her toplumum kendi gelenek ,görenek ,örf ve adetleriyle  bir kültür bilinci meydana getirerek insana bir kimlik  kazandırır. Eğitim bilgiye dayanır.Bu bilgi mantıksal ,lojik bilgi olduğu kadar duyulara dayanan duyusal bilgileri de içerir. Öyle ki matematikte öğrendiğimiz bilgiler nasıl mantık bilgisi ise  bir müzik eseri , bir sanat eserinden alacağımız bilgi de duyulara dayanan bir bilgi ,duyusal bilgi olacaktır. Tamamen insanın benliğini aşarak her türlü sınırlarımızdan kurtulduğumuz ve duyularımızı devreye sokarak kendi manevi dünyamızı oluşturduğumuz ve haz duyduğumuz bu sanatsal süreç hiç kuşkusuz insan benliğinin temizlenerek her türlü pisliklerden arınarak kendi kendini yenilediği anlardır.Böyle bir bilgiden yoksun olan bir kişi hayatın zorlukları karşısında kendini içsel olarak yenileyemeyerek mutsuz olmaya mahkum eder kendini. Dolayısıyla eğitim bir bütündür ve süreklilik gerektirir.           

            Bu anlayışla baktığımızda , bu uzun hayat yolculuğunda çocuklarımızın ilk durağı olan Marmara Eğitim kurumu , her zaman sevgi ,saygı ve minnetle anacağımız bir camiadır.Anaokulundan  başlayarak sevgiyle ,hoşgörüyle karşılanan çocuklarımız bu yıl sekizinci sınıfı bitirerek mezun olacaklardır.                                                                                                                                   

            İlk günden beri öğrenimin yanında. sanatsal  faaliyetler (piyano,keman,gitargibi) ve   spor faaliyatleriylede  ( yüzme,tenis,basket,voleybol vs)  çocuklarımızın hem zihinsel ,hem bedensel hem de duyusal gelişimlerinde meydana getirdikleri katkılar kuşkusuz onların yaşamının temel yapı taşlarını oluşturmuştur.Anaokulundan itibaren yabancı dile verdikleri önem onların sadece anadinde değil yabancı dildede ilerlemerine vesile olmuştur.Gerçekleştirdikleri grup gezileri ile (Çanakkale,İzmir uzay kampı,Kapadokya) onların öz güvenlerini geliştirmelerinde ve yurdumuzun değişik yerlerini tanımalarında kuşkusuz büyük katkı sağlamışlardır. Yedi ve sekizinci sınıflarda okuyan talebelere belirli bir sınavı geçmek koşuluyla Amerika Boston Harvard Üniversitesinin düzenlediği NBA proğramına katılabilme seçenekleri sunarak çocuklarımızın evrensel bir dünyaya adım  atmalarında büyük katkıları olmuştur.                                                                                               

        Ben bir Veli olarak ve  sanırım bir çok veli  adına çocuklarımızın ellerinden tutarak onların önlerine sonsuz seçenekler sunan ,görünmezleri görünür kıldıran,her türlü konuda iyi birer rehber olan ,birbirinden kıymetli muhterem öğretmenlerimize,anaokulundan beri çocuklarımızın  her türlü ihtiyaçlarına koşan hizmetlilere,en kıymetli varlıklarımızı büyük bir sorumlulukla sahiplenerek ulaşım hizmeti veren görevlilere, her türlü işleyişe imza atarak bu kuruma bir kimlik kazandıran çok değerli Genel Müdür,Müdür ve Müdür Muavinlerimize ,son olarak böyle bir camiayı vücuda getiren , bu oluşumu gerçekleştiren çok değerli Kurucumuza sonsuz saygı ,sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.                                                                                                      

         Sizleri her zaman sevgi ve saygıyla anacağız...........                                                                              

         Suna Tunalı

Parent Letters

Feedbacks from our Distinguished Parents

Click here to read