Hayalimi Paylaş Projesi'yle 4 Yıl 5 Dilek "Hayalim İstanbul"

Türkiye’de “Hayalimi Paylaş” projesini yürüten "tek lise olan Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri, Eren’in “İstanbul’u görme” hayalini gerçekleştirdi.

Marmara Eğitim Kurumları Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin “Make A Wish-Bir Dilek Tut Türkiye Derneği” ile ortaklaşa olarak öğretmenleri İlknur Akgün danışmanlığında tam dört yıldır sürdürdüğü “Hayalimi Paylaş” projesi kapsamında                      7 Mart Cuma günü Eren Baltacı adlı 7 yaşındaki bir çocuğun “İstanbul’u görme” hayali gerçekleştirildi. Bu proje ile Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan ve hayati tehlikesi olan hastalıklara sahip 3-18 yaşları arasındaki çocukların dileklerini gerçekleştirerek onlara hayata tutunmaları için moral vererek hastalık sürecini atlatabilmeleri için destek olmak ve öğrencilerde gönüllülük bilinci oluşturarak, yaptıkları organizasyonlarla sosyalleşerek ayrıcalıklı bir okulda okuduklarını düşünmeleri ve okul ruhu duygusunu kazanmaları da sağlanıyor.

Proje kapsamında 29 Kasım’da Vine Fenomenleri’ni okullarında ağırlayarak Eren’in dileğini gerçekleştirecek fonu elde eden ve dilek gününü iple çeken Meslek Lisesi Hayalimi Paylaş ekibi, Yalova’da oturan Eren’i ve ailesini Pendik İDO terminalinde üzerinde kendi fotoğrafı olan ve “Eren’le İstanbul Hayalini Paylaşıyoruz” yazan 3 metrelik dev afişle karşıladılar.

Gün boyu her anı kamera ve fotoğraf makineleriyle ölümsüzleştiren öğrenciler “Hayalim İstanbul” adını verdikleri kısa filmi Meslek Lisesi Yıl Sonu Gösterisi’nde izleyenlere sundular.

Okullarında Hayalimi Paylaş projesini başarıyla yürütmeleri nedeniyle Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi 11A sınıfı öğrencileri Melisa Demir, Burak Sezer Yıldırım, İdil Büyükcangaz, Büşra Genç, Aslıhan Zandar, İlayda Gençyılmaz, Özlem Altıngöz, Aras  Atagün, Mert Osman Sürmen ve İsmet Öztop'a Bir Dilek Tut Derneği tarafından uluslar arası platformda bir üniversiteye kabulde öncelik tanıyan referans mektubu hazırlandı.

     

Parent Letters

Feedbacks from our Distinguished Parents

Click here to read