IB ve CAS faaliyetleri

IB ve CAS faaliyetleri kapsamında , Bodrum Marmara Koleji ve Özel Marmara Koleji, Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Hizmeti adı altında ortak bir  proje çalışması için 22.01.2014  Çarşamba günü bir araya geldi.Bu çalışmada  ,  “ Görmez Kişilere Karşı Olumsuz Tutumların Eğitimle Ortadan Kaldırılması” konulu Tübitak ödüllü  projeyi    Martılar Braille Kulübü danışman öğretmenlerinden Latife Çelik tanıtarak , bir grup 1B ve Non-IB öğrencimize  tam gün eğitim vermiştir.Marmara Koleji öğrencileri böylelikle dünya çapında okuma ve yazma için kullanılan Braille Alfabesi sistemini (Kabartma Yazı Eğitimi) , görme engellilere en az yardımla yada yardımsız olarak yön bulma ve hareket edebilme kabiliyeti kazandırma ( Beyaz baston Eğitimi)  ve günlük  kişisel ihtiyaçlarının karşılanması ( Kişisel İdare Eğitimi) teknikler konularında eğitim alarak “  Yeter ki Sen Engel Olma” konulu ortak bir proje çalışmasına başlamışlardır.

• IB ve CAS faaliyetleri