Marmaralılar “Hayaline Uç”tu

Milli Eğitim bakanlığı ve ISE World tarafından düzenlenen, gençleri hayal güçlerini kullanarak dünyayla olan etkileşimlerini geliştirmeye yönelten ödüllü proje yarışması “Hayaline Uç”, geçtiğimiz yıl Ankara’da gördüğü yoğun ilgiden sonra, bu sene İstanbul’a taşındı.  10. 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin, proje öğretmenlerinin eşliğinde Türkiye’yi yabancı ülkelerdeki yaşıtlarına tanıtan kısa videolar hazırladıkları yarışmaya, bu yıl Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri danışman öğretmenleri Sitem Sipahi ile iki grup halinde katıldılar. Maksimum üç dakika olması şart koşulan videolar; İstanbul’un tanıtımı, şehrin kültürel ve tarihi yapısının aktarımı açısından değerlendirildi. Sosyal medya üzerinden gerçekleşen ilk halk oylamasının yapılmasının ardından, M.E.B. ve ISE World yetkililerinin gözetiminde geçilen etaplar sonunda yarışmada Aslıhan Zandar ve Melisa Demir’in hazırladığı “Harmony of İstanbul” videosu 13. olurken Burak Yıldırım ve Özlem Altıngöz’ün hazırladığı “It’s My Town” videosu 17. olarak ilk 20’ye girmeyi başardılar.