Marmara Eğitim Kurumları Lise öğrencileri Tarih öğretmenleri

Marmara Eğitim Kurumları Lise öğrencileri Tarih öğretmenleri  Melek Ekşi ve Zülal Eroğlu rehberliğinde , 21-23 Mart 2014 tarihlerinde Büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale ve Bir Osmanlı Başkenti Bursa  şehirlerine tarih, kültür bilincinin geliştirilmesi  amacıyla saha çalışması özelliği de taşıyan bir  gezi gerçekleştirdiler.

Öğrenciler, Çanakkale Cephesi'nde en şiddetli çatışmaların yaşandığı yerler olan Hamidiye Tabyaları, Seddülbahir ,Kilitbahir, Alçıtepe, Conk Bayırı, Morto Koyu, Seyit Onbaşı, 53. Piyade Alayı ve  Çanakkale şehitliğini ziyaret ettiler. Tarihin sayfalarında canlı bir gezinti yapan öğrencilerimiz 57. Alay şehitliğini ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin ilk akla gelen kahramanı Nusret mayın gemisi Müzesi’ni ziyaret ederek şehitlerimizin aziz hatırasını şükranla ve saygıyla  andılar.

 Gezinin 2. gününde  Assos’dan hareket eden öğrencilerimiz Küçükkuyu kasabasının girişinde yer alan Adatepe Zeytinyağı Müzesinde Türkiye'de türünün ilk örneği olarak açılan  “Zeytinyağı Fabrika Müzesi’ni" ziyaret ettiler. Modern müzecilik anlayışı ile kurulan müzede eski zeytinyağı presleri, zeytin toplama aletleri, taşıma ve saklama kapları, çeşitli folklorik objeler  görülerek geleneksel usulde zeytinyağı sabun yapım tekniği de açıklamalı olarak öğrenildi.

Truva Antik Kenti ve Assos'a hayran kalan öğrenciler Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış olan Bursa ile 700 yıllık Osmanlı köyü olan Cumalıkızık’a  doğru yola koyuldular.Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbelerinin bulunduğu Tophane’ye yapılan ziyaretin ardından şehrin panoramik fotoğrafını çeken öğrenciler ünlü Bursa İskenderi’nin tadına baktıktan sonra Heykel, Tarihi Kapalı Çarşı ve Ulu Camii ziyaretlerini yaparak en son durakları olan  bir panoramik müze tadı veren 700 yıllık Osmanlı köyü  Cumalıkızık’ı gezdiler.

Sosyal Bilimler .Başkanı Beyhan Destanoğlu ve Tarih öğretmenleri  öncülüğünde gezi izlenimlerini paylaşmaları için öğrencilere “Gezi Yazısı Yazma Yarışması” düzenlendi. Dereceye girenlere sürpriz hediyelerin verileceği yarışmaya başvurular ise devam ediyor.

 

Çanakkale Çanakkale Çanakkale

.

.

.

Parent Letters

Feedbacks from our Distinguished Parents

Click here to read